בואו נעשה קצת נסדר ונבין מהי קוסמטיקאית רפואית, מהי קוסמטיקאית פאפא- רפואית ומה ההבדל ביניהן.
אז קוסמטיקאית רפואית היא קוסמטיקאית שמוסמכת מטעם המדינה בה היא עובדת, היא בעלת ידע קליני, ועובדת כחלק מצוות רפואי במרכז רפואי. קוסמטיקאית פרא-רפואית היא קוסמטיקאית מוסמכת, בעלת ידע קליני ושיטות עבודה מתקדמות אשר עברה השתלמות והמשיכה להתעדכן בידע קליני נוסף ומעודכן.
בישראל צובר התחום תאוצה יפה ומתקרב למצב בארה"ב. הקוסמטיקה הרפואית מבוססת על מחקרים קליניים ופיתוחים המגיעים מארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. בארץ, כמו בתחומים רבים, אין פיקוח ולכן יש לשים דגש על ניסיון מעשי בתחום, יש לבדוק מי המורים וכן מה הרקע המקצועי שלהם, היכן רכשו את השכלתם בתחום הקוסמטיקה הרפואית ומה היקף הקשרים שלהם עם העולם הרפואי. החשוב מכל: כמה זמן הם בתחום הקוסמטיקה הרפואית.
קצת היסטוריה על קוסמטיקה רפואית. עולם הקוסמטיקה אינו חדש לאדם. זה החל כבר במצרים הקדומה. ממצאים ארכיאולוגיים מצביעים על קיומה של שגרת טיפוח ובישום בקרב נשים. ויש האומרים גם גברים. במוזיאונים רבים ברחבי העולם ישנם כלי חרס שהכילו תכשירי טיפוח שונים. המלכה יפת התואר קליאופטרה טבלה באמבטיית חלב למען הבהרת עורה. מצריות קדמוניות יצרו פילינגים על בסיס חול ים. עולם הקוסמטיקה התחבר לעולם הזוהר. פריז היא המכה של עולם זה. ומשם יצאו מיטב הבשמים, הקרמים, והגיעה תרבות עיסויי הפנים והגוף. עד היום חברות קוסמטיקה קלאסיות מייצרות בפריז.
בשנות השמונים חל שינוי דרמתי בחשיבה הטיפולית. זה הגיע בעקבות פרסום מחקרים קליניים על חומצה גליקולית. כאשר הוכח מעל לכל ספק כי פילינגים חומציים שטחיים המתבצעים על בסיס קבוע, משפרים את שכבות העור התחתונות. כלומר, המסת הדבק הבין תאי מעודדת ייצור תאים חדשים מהשכבה הבזאלית כלפי מעלה. החומצה הגליקולית, הפכה לחביבת רופאי העור והכירורגים הפלסטיים. עד אז האמינו כי רק פילינג עמוק רפואי, עד שכבת הדרמיס הרטיקולרי יעיל. הטיפולים הקוסמטיים, היו נעימים ומלטפים, אך לא יעילים. הקרמים היו שומניים על בסיס קולגן, פלצנטה ואחרים. רופאים, לא האמינו בקוסמטיקה ובצדק !
החומצה הגליקולית פתחה פתח לטיפולים מסוג שונה, טיפול מהיר, אפקטיבי וקליני יותר, יעיל במיוחד למטופלים בגילאי 35 פלוס ובמצבים אקנתיים. אוכלוסייה שעד אז לא ביקרה אצל כירורגים פלסטיים.